Leuven krijgt fietsportaal naar Nederlands model

Leuven maakt het eigenaren eenvoudiger een weggenomen fiets of scooter terug te vinden. Op basis van Sigmax CityControl en PerfectView ontwikkelt de Stad een nieuwe website waarop door handhavers afgevoerde vervoersmiddelen worden getoond.

Stad Leuven laat de nieuwe website ontwikkelen naar Nederlands model. Meerdere Nederlandse klanten van Sigmax CityControl gebruiken een dergelijke website om eigenaren zelf te laten speuren naar de tweewieler die na terugkomst van een reis of bezoek niet meer op de oorspronkelijk geparkeerde plek stond.

Door het opzetten van www.verlorenofgevonden.be kaart Leuven het probleem aan dat slechts weinig door handhavers opgehaalde fietsen terugkeren bij de eigenaar. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat veel fietsbezitters niet weten dat de fiets is weggehaald. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de periode van de op de fiets aangebrachte label ter herinnering van verplaatsing is verlopen.

In Vlaanderen bestaat een centrale website voor gevonden fietsen (www.gevondenfietsen.be) maar dit platform wordt volgens De Standaard niet langer onderhouden door de provincie Antwerpen. Met een website gekoppeld aan Sigmax CityControl en PerfectView CRM kunnen eigenaren hun scooter of fiets terugvinden door te zoeken op merk, type, kleur en vermissingsdatum. In Nederland wachten via www.verlorenofgevonden.nl momenteel zo’n 30.000 weesfietsen op terugkeer naar de eigenaar.

Sigmax BikeControl CityControl label handhaving enforcement

Sigmax expertises

Sigmax ontwikkelt innovatieve software voor nichemarkten op het gebied van handhaving, openbaar vervoer en field service. We leveren onze software voornamelijk in Nederland, België en Zwitserland, maar ook in andere in Europese landen.

Bekijk al onze oplossingen

Wat is uw doel?

Ontdek waarmee wij uw organisatie kunnen helpen. Of bekijk hier wat wij voor onze klanten realiseerden.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wat we voor klanten realiseerden