Gemeentelijke Administratieve Sanctie

Sigmax heeft op verzoek van en in nauwe samenwerking met gemeenten en sanctionerende ambtenaren de GAS module ontwikkeld. Met behulp van deze module bent u in staat op eenvoudige wijze uw dagelijkse werkvoorraad te beheren en alle vormen van correspondentie en dossieropbouw vanuit één en hetzelfde systeem uit te voeren.

Vaststelling van GAS inbreuken

De daartoe bevoegde GAS vaststellers maken gebruik van een Android™ smartphone om geconstateerde inbreuken op eenvoudige en overzichtelijke wijze vast te leggen. Ze maken gebruik van automatische nummerplaat herkenning en GPS plaatsbepaling om vervolgens de inbreuk digitaal vast te leggen en de kennisgeving uit te printen. Vaststellingen worden inclusief aanvullend commentaar en omgevingsfoto’s direct doorgestuurd naar de CityControl BackOffice.

Opvolging in CityControl

Gezien het korte tijdsbestek waarbinnen een Gemeentelijke Administratieve Sanctie dient te zijn opgelegd, is het van groot belang dat u beschikt over de juiste instrumenten om dit proces te borgen. Tijdens de administratieve verwerking van de vaststellingen beschikt u over een oplossing waarbij de sanctionerend ambtenaar eenvoudig toegang heeft tot de informatie om het dossier te kunnen opvolgen.

Koppelingen met externe systemen

CityControl wordt gekoppeld aan de systemen van Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV) (Belgische, Nederlandse en Franse nummerplaten), Rijksregister en Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) voor de correcte tenaamstelling. Het is ook mogelijk om de inbreuken te importeren vanuit het “Integrated System for the Local Police” (ISLP) systeem voor de opvolging en inning, CODA bestanden (elektronisch gecodeerd rekeninguittreksel) worden ingelezen en automatisch gekoppeld op basis van de gestructureerde mededeling. Moeilijk inbare dossiers worden automatisch doorgezet naar de deurwaarder.

Alle voordelen op een rijtje

  • Volledige afhandeling van GAS inbreuken, van vaststelling en kennisgeving tot beroep en inning
  • Eenvoudig bevestigen van vaststellingen door de sanctionerend ambtenaar vanuit een werklijst
  • Detailinformatie met een klik op de knop opvraagbaar bij iedere vaststelling
  • Uitgebreide gebruikers autorisatie zodat per ingelogde medewerker precies kan worden ingesteld wat hij of zij kan zien en bewerken
  • Export naar advocaat, deurwaarder of extern boekhoudpakket is mogelijk.
  • Breed scala aan dagelijkse- en managementrapportages

Waarom kiezen voor Sigmax

24

Jaar ervaring

4

Business units

4

Expertises

400+

Klanten
wereldwijd

160+

Sigmax professionals

91

Software Developers

4

Kantoren

100%

Empowering professionals everywhere

Ontdek Sigmax
Sigmax empowers professionals samen met