BikeControl

Met BikeControl handhaaft u volledig digitaal op gevaarlijk en hinderlijke gestalde (brom)fietsen, te lang gestalde fietsen en fietswrakken: vanaf het inplannen van handhaafacties, het registreren van alle gelabelde fietsen, tot de logistieke en juridische afhandeling.

Vraag een gratis demo aan

Digitaal handhaven volgens lokale wetgeving

BikeControl ondersteunt controleurs bij het registreren en labelen van de foutief en/of gevaarlijk gestalde fietsen, op basis van de geldende regelgeving. De controleurs op straat scannen alle gelabelde fietsen waarbij het systeem automatisch controleert of er sprake is van een overtreding. In dat geval toont het systeem de aanvullende informatievelden die essentieel zijn voor de verdere afhandeling in het fietsdepot. Registraties worden hierbij aangevuld en niet opnieuw ingevoerd. Dit voorkomt het maken van fouten en eventuele fraude. Bovendien scheelt het kostbare tijd. Een naadloze koppeling met de fietsdepotapplicatie zorgt voor een volledig gesloten keten waardoor fraude tot het verleden behoort.

Volledige keten

Met de mobiele fietshandhavingsoplossing van Sigmax handhaaft u met een Android™ smartphone volledig digitaal op gevaarlijk en hinderlijke gestalde (brom)fietsen, te lang gestalde fietsen en fietswrakken: Vanaf het inplannen van handhaafacties, het registreren van alle gelabelde fietsen, tot de logistieke en juridische afhandeling. De mobiele oplossing is gekoppeld met de oplossing van PerfectView voor de afhandeling van ingenomen fietsen in het fietsdepot. Online vinden burgers gemakkelijk hun verkeerd gestalde fietsen terug.

Foto’s als extra bewijs

Bij het scannen van de labels op straat voegen controleurs naast de belangrijke kenmerken van de fiets eventueel ook ondersteunende foto’s toe. Deze worden direct gekoppeld aan het fietsdossier en doorgestuurd naar de Fietsdepotapplicatie. Het complete fietsdossier wordt digitaal aangemaakt op straat en digitaal aangevuld en afgehandeld in het fietsdepot: de gehele fietshandhaving is een gesloten keten.

Volledige registratie voor rapportagedoeleinden

Alle handhaafacties en registraties worden digitaal vastgelegd waardoor gerapporteerd kan worden op de inzet op de fietshandhaving en de resultaten daarvan. Door het gebruik van GPS plaatsbepaling zijn deze resultaten ook weer te geven op de kaart van gemeenten. Zo is direct inzichtelijk waar de meeste overtredingen zijn begaan.

Alle voordelen op een rij

 • Digitaal handhaven op fietswrakken, foutief- en gevaarlijk gestalde fietsen
 • Volledige transparantie in proces van labelen van de fietsen tot afwikkeling in fietsdepot
 • Fietslabels in verschillende kleuren beschikbaar en in opmaak van uw stad of gemeente
 • Uitgebreide managementrapportages
 • Software als app beschikbaar op Android™ smartphone

Kies ook voor BikeControl

Wilt u weten wat BikeControl voor uw gemeente kan betekenen? Vraag dan vrijblijvend meer informatie bij ons op. We lichten u de mogelijkheden graag toe in een kennismakingsgesprek.

  U ontvangt binnen enkele werkdagen een reactie van ons

  Bekijk ook de volgende oplossingen
  Sigmax praktijkcases

  Stad Leuven

  In de Belgische studentenstad Leuven is de tweewieler verreweg het belangrijkste vervoermiddel. Met behulp van Sigmax weet Leuven zijn kolossale fietspopulatie goed te controleren.

  Lees deze caseCheck alle cases
  Sigmax empowers professionals samen met