CityAccess

Met CityAccess handhaaft u digitaal op afsluitingen en toegangscontroles via ANPR camera’s: van slagboomloze parkeerterreinen, stadsafsluitingen en milieuzones tot geslotenverklaringen. De camera scant de kentekenplaat van het voertuig waarna CityAccess automatisch bepaalt of het voertuig in een gebied mag rijden of geldig staat geparkeerd.

CityAccess: controle en handhaving via cameratoezicht

Observatie, herkenning, verrijking en controle; er komt veel kijken bij toegangs- en afsluitingscontroles. Ook de administratieve afhandeling van deze controles kan bijzonder complex zijn. CityAccess bestaat uit een backoffice systeem voor de registratie en boeteverwerking van voertuigen zonder ontheffing of vergunning voor specifieke (milieu-)zones. Het systeem koppelt aan vaste en mobiele ANPR camerasystemen, scanauto’s en actieve toegangssystemen d.m.v. bijvoorbeeld transponders en pasjes.

Gemakkelijk registreren, eenvoudig controleren

Ontheffingen voegt u toe aan een zogenaamde whitelist in de BackOffice van CityAccess. In deze lijst staan de voertuigen die bevoegd zijn om in een specifiek gebied op een bepaald tijdstip te rijden. Voertuigen die zich binnen een voor hen ‘verboden’ gebied bevinden, zijn direct zichtbaar. De voertuigen met ontheffingen in het gebied zijn niet weergegeven in het overzicht. Dit maakt handhaving op gesloten verklaringen efficiënter en effectiever, omdat alleen de aandacht behoevende registraties overblijven. CityAccess maakt fysieke afsluitingen overbodig en rekent daarmee af met storingsgevoeligheid en hoge kosten voor aanschaf en onderhoud.

Direct boetes afhandelen en verwerken

Met CityAccess accepteert of seponeert u met één druk op de knop een boete/registratie. Het systeem maakt van iedere overtreding een digitaal dossier aan, compleet met diverse kenmerken van de overtreding zoals foto’s en gps locatie. In het geval van bezwaar is dus altijd volledige brondocumentatie beschikbaar. Dankzij de verrijking van gegevens bij de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV) worden altijd de juiste gegevens genoteerd. De volledige opvolging en inning vindt plaats vanuit één en hetzelfde systeem. Ook alle seponeringen van boetes worden gelogd waardoor fraude tegen wordt gegaan.

Alle voordelen op een rij

  • Fysieke afsluitingen zijn overbodig, geen hoge kosten in aanschaf en onderhoud
  • Ontheffingen invoeren in een whitelist waardoor een automatische filtering plaatsvindt
  • Door de camera gegenereerde informatie is direct zichtbaar in BackOffice
  • Verrijking van tenaamstellingen en voertuiggegevens door de koppeling met de DIV en RijksRegister
  • Altijd een brondocument beschikbaar voor bijvoorbeeld bezwaar
  • CityAccess logt geseponeerde boetes
  • Volledige opvolging en inning vanuit de webbased backoffice

Waarom kiezen voor Sigmax

24

Jaar ervaring

4

Business units

4

Expertises

400+

Klanten
wereldwijd

160+

Sigmax professionals

91

Software Developers

4

Kantoren

100%

Empowering professionals everywhere

Ontdek Sigmax
Bekijk ook de volgende oplossingen
Sigmax praktijkcases
Sigmax empowers professionals samen met