Brugge gaat live met nieuwe scanvoertuigen

Op 16 februari 2021, na een totale implementatieperiode van slechts 5 weken, is CityControl live gegaan met de inzet van drie scanvoertuigen in combinatie met CityFinance in Brugge. In Brugge worden vanaf nu een scanauto en twee scanscooters van ACI/SCANaCAR ingezet voor de handhaving op 6.000 betaald parkeerplaatsen en meer dan 10.000 parkeerplaatsen in de blauwe zones van de 8 randgemeenten, waaronder het AZ Sint-Lucas. Gedurende de implementatie van deze nieuwe inrichting, zijn o.a. koppelingen met de databases van FLOWBIRD (voorheen Parkeon), Be-Mobile en de DIV gerealiseerd.

Opdrachtgestuurd werken

De handhavers van concessiehouder City Parking (onderdeel van Q-Park Belgium) werken opdrachtgestuurd in de opvolging van de opdrachten van de scanvoertuigen. Binnen deze werkwijze krijgen de 2 opvolgers per scanvoertuig, op hun handheld opdrachten over welke voertuigen op welke locatie op te volgen. Ook werken de Stad Brugge en City Parking met CityControl Analytics om periodiek processen te analyseren en over de behaalde resultaten te rapporteren.

Opvolging inning retributies via CityFinance

De Stad Brugge voert zelf de opvolging uit van uitgeschreven retributies met de financiële opvolging vorderingen in CityControl. Deze module wordt ook al veelvoudig gebruikt in o.a. Gent, Antwerpen en Ukkel.

Meer informatie?

Meer weten over scanvoertuigen? Of een pilot draaien binnen uw stad? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Uw gegevens