Carglass

Vanuit 58 vestigingen en een mobiele service zorgen de 350 monteurs van Carglass dagelijks voor een vakkundige reparatie en vervanging van autoruiten. Om een snelle service aan klanten landelijk mogelijk te maken, digitaliseerde Carglass de serviceplanning en de werkbonnen met de Field Service Suite.

Carglass optimaliseert reparatieservice

Klanten snel weer op weg helpen heeft de hoogste prioriteit bij Carglass. “Bij schade wil je niet lang wachten op de reparatie”, licht Joep Jagtman, Operations Performance Manager bij Carglass Nederland toe. Mark Mes, Performance Implementatie Specialist bij Carglass, vult aan: “Om een snelle service te garanderen, implementeerden we de Field Service Suite waarmee we alle opdrachten vanuit 6 plancentra een dag vooruit inplannen.” Jagtman: “Onze monteurs sturen we aan via een smartphone waarop de Field Service Suite mobiele software draait. Hier vult de monteur alle gegevens digitaal in. Dit alles levert ons de nodige tijdwinst op en zo kunnen we meer klanten helpen in dezelfde tijd.”

Een optimale planning

De planners voeren in het Field Service Suite plansysteem in wanneer de monteurs de komende weken beschikbaar zijn en of ze op een filiaal of mobiel werken. Deze data gebruikt het systeem bij het berekenen van de planning. In de loop van de dag komen er online of telefonisch nieuwe opdrachten binnen. Op basis van het type auto, kenteken en locatie, berekent de software automatisch een aantal suggesties voor een afspraak. Zodra de klant een keuze voor een locatie, dag en tijdstip heeft gemaakt, wordt de opdracht aangemaakt in het ERP systeem van Carglass en wordt de planning per filiaal en per monteur bijgewerkt.

Goed uitgerust op pad

Op de smartphone raadpleegt de monteur zijn opdrachten voor de dag, checkt hij welke materialen er nodig zijn en registreert hij zijn reistijd. Ook maakt hij foto’s als bewijslast van de schade. Vervolgens bespreekt de monteur de werkzaamheden met de klant. Als alle gegevens kloppen, tekent de klant op de smartphone voor akkoord waarna de monteur aan de slag gaat. Na afloop voert hij in welke materialen hij heeft gebruikt waarna de Field Service Suite berekent wat de klant moet betalen. De monteur print een bon voor de klant en meldt de opdracht gereed op de smartphone. Tegelijkertijd worden het ERP-systeem en het planbord bijgewerkt. “Groot voordeel hiervan is dat alle gegevens na het gereed melden van de werkbon beschikbaar zijn. Zo kunnen we de facturatie aan verzekeringsmaatschappijen eerder starten”, aldus Mes.

 

Waarom kiezen voor Sigmax

24

Jaar ervaring

4

Business units

4

Expertises

400+

Klanten
wereldwijd

160+

Sigmax professionals

91

Software Developers

4

Kantoren

100%

Empowering professionals everywhere

Ontdek Sigmax

Sigmax expertises

Sigmax ontwikkelt innovatieve software voor nichemarkten op het gebied van handhaving, openbaar vervoer, beveiliging en field service. We leveren onze software voornamelijk in Nederland, België en Zwitserland, maar ook in andere in Europese landen.

Bekijk al onze oplossingen

Wat is uw doel?

Ontdek waarmee wij uw organisatie kunnen helpen. Of bekijk hier wat wij voor onze klanten realiseerden.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wat we voor klanten realiseerden
Sigmax praktijkcases
Sigmax empowers professionals samen met