Cameratoezicht in Zaanstad

Zaanstad handhaaft digitaal op geslotenverklaringen via CityAccess van Sigmax en ANPR camera’s.

Ontdek CityAccess

Controle en handhaving via cameratoezicht

CityAccess helpt gemeenten bij de handhaving van diverse geslotenverklaringen, denk hierbij aan stadsafsluitingen, milieuzones en busbanen. Door het inzetten van camera’s in plaats van fysieke afsluitingen bespaart de gemeente veel geld in aanschaf en onderhoud van de fysieke afsluitingen. Doordat gemeente Zaanstad ook gebruik maakt van CityControl, het pakket voor mobiele handhaving, regelen zij de administratie optimaal door met één systeem te werken van de registratie tot de rapportage.

Observatie, herkenning, verrijking en controle; er komt veel kijken bij toegangs- en afsluitingscontroles. Ook de administratieve afhandeling van deze controles kan bijzonder complex zijn. CityAccess bestaat uit een backoffice systeem voor de registratie en boeteverwerking van voertuigen zonder ontheffing of vergunning voor specifieke (milieu-)zones. Dit systeem kan gekoppeld worden aan vaste en mobiele ANPR camerasystemen, scanauto’s en actieve toegangssystemen door middel van bijvoorbeeld transponders en pasjes. Dit maakt de administratie eenvoudig en efficiënt.

De werkwijze

Camera’s op locatie scannen de kentekenplaat van het passerende voertuig. Ontheffingen zijn toegevoegd aan een zogenaamde whitelist in de BackOffice waardoor gelijk duidelijk is welk voertuig zich in dit gebied mag bevinden. Bij een overtreding registreert de camera de gegevens en CityAccess maakt dan direct een digitaal dossier aan, compleet met de kenmerken van de overtreding zoals foto’s en gps locatie. Dit maakt het opzoeken van informatie ook een stuk gemakkelijker en in geval van bezwaar is er altijd een volledige brondocumentatie beschikbaar.

Fraude, niet meer van toepassing

De overtreding die is begaan staat in de BackOffice waarna de boete met één druk op de knop wordt geaccepteerd of geseponeerd. De geaccepteerde boete wordt direct verstuurd naar het CJIB. Dankzij de verrijking van gegevens bij de RDW worden altijd de juiste gegevens genoteerd in het dossier. Omdat ook alle seponeringen van boetes worden gelogd en handelingen dus worden vastgelegd kan fraude tegen worden gegaan.

Waarom kiezen voor Sigmax

23

Jaar ervaring

4

Business units

4

Expertises

400+

Klanten
wereldwijd

160+

Sigmax professionals

91

Software Developers

4

Kantoren

100%

Empowering professionals everywhere

Ontdek Sigmax

Sigmax expertises

Sigmax ontwikkelt innovatieve software voor nichemarkten op het gebied van handhaving, openbaar vervoer, beveiliging en field service. We leveren onze software voornamelijk in Nederland, België en Zwitserland, maar ook in andere in Europese landen.

Bekijk al onze oplossingen

Wat is uw doel?

Ontdek waarmee wij uw organisatie kunnen helpen. Of bekijk hier wat wij voor onze klanten realiseerden.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wat we voor klanten realiseerden
Sigmax praktijkcases
Sigmax empowers professionals samen met