Slagboomloos parkeren verovert Antwerpen

Flexibel en snel parkeren is niet langer een wens maar realiteit. Dankzij Sigmax parkeren automobilisten in Antwerpen voortaan zonder papieren ticket op afgebakende terreinen. Door het betaalproces te digitaliseren en te controleren via een scan van de nummerplaat, schept Sigmax met slagboomloos parkeren voor bewoners, bedrijven en overheden de nieuwe norm.

Antwerpen is vorig jaar met slagboomloos parkeren gestart. Hierbij waakt een camera over de in- en uitrit van parkings en vindt de betaling en handhaving volledig digitaal plaats. Door van de slagboom af te stappen, betreden en verlaten bestuurders een parkeerterrein sneller, met minder kans op schade.

Vereenvoudiging en automatisering van het parkeerproces

Dankzij de webbased softwareoplossing van Sigmax parkeren automobilisten zonder onnodig te hoeven wachten. Wie zich niet aan de geldende regels houdt, krijgt na ANPR-nummerplaatherkenning en de daarop volgende validatie in de CityControl backoffice, een parkeerretributie thuisgestuurd. Deze nummerplaatscanning vindt plaats bij het op- en afrijden van de parking plaats, wat de periode van parkeren met hoge precisie vaststelt.

Op termijn flinke kostenbesparing

De stad Antwerpen kiest via opdrachtnemer Apcoa met Sigmax voor slagboomloos parkeren via een volledig geautomatiseerd digitaal proces, waarbij inzet van parkeerwachters niet langer nodig is. Dit spaart tevens kosten uit als het onderhoud op slagbomen en parkeerterreinen. Momenteel worden meerdere parkings in Antwerpen van deze oplossing voorzien.

Sigmax praktijkcases

Stad Leuven

In de Belgische studentenstad Leuven is de tweewieler verreweg het belangrijkste vervoermiddel. Met behulp van Sigmax weet Leuven zijn kolossale fietspopulatie goed te controleren.

Lees deze caseCheck alle cases